{0} reviews | Schrijf review

Pas Steve
Zaventem - Over Pas S

Steenokkerzeelstraat 133
1930 Zaventem
0498 45 77 07
     

Gegradueerd podoloog (RIZIV);

Biomechanische Onderzoek; Ganganalyse; Loopanalyse voor sporters; Drukmeetplaat Analyse; Functionele Zolen voor volwassenen, sporters, kinderen en senioren ; Zooltherpapie op maat; Voetverzorging; Orthoplastie (teen vervorming); Onychoplastie (nagels vervorming); Diabetische Voet

Maandagmorgen te Chaumont Gistoux op afspraak

Woensdag, donderdag en vrijdag te Zaventem op afspraak

PODOLOGIE

Heeft u pijnlijke voeten, een Achillespeesontsteking, knieproblemen of zelfs rugklachten? Waarschijnlijk kan een podoloog u helpen!

Podologie voor wie?

 

Sporters:

Bij sport wordt de voet belast met krachten tot soms 5 keer het lichaamsgewicht. Nochtans zijn de voeten onontbeerlijk bij de meeste dynamische sporten. Hierdoor ontstaan gemakkelijk microtraumata. Dit zijn kleine microscopische wondjes die meer even pijn geven maar ook snel genezen. Hierdoor wordt er ten onrechte weinig aandacht aan besteedt.

 

Kinderen:

Tot de leeftijd van 5 jaar ontwikkelen kinderen een groot gedeelte van hun loopschema. Het is daarom niet zinvol om in deze fase afwijkingen hiervan vast te stellen en te corrigeren. Het lichaam doet dit meestal zelf. Het kan evenwel nodig zijn bepaalde afwijkingen te verbeteren vooraleer deze houdingsproblemen opleveren.

 

Adolescenten: tieners:

In deze periode verandert het lichaam zo snel dat er bepaalde afwijkingen kunnen ontstaan. Deze kunnen worden tegengegaan met corrigerende actieve zolen.

 

Volwassenen:

Het lichaam is volgroeid en houdingsafwijkingen te wijten aan houding en beweging onder belasting door het dagelijkse werk of door medische klachten, zijn een feit. Dit kan aanleiding geven tot pijnklachten in de voeten,knieën, bekken, rug of zelfs nog hoger. In dit stadium is het dus wenselijk om afwijkingen objectief te lokaliseren en te becijferen. Op deze manier kunnen we verergeren van de problemen voorkomen en vaak genezing van huidproblemen aanzetten. Dit zal zeker tot het comfort van de patiënt bijdragen.

 

Bejaarden:

Door vermindering van spierkracht, neurologische en, of reumatische aandoeningen, hebben bejaarden vaak klachten die regelmatige verzorging vereisen. Pijnlijke contactpunten kunnen verlicht worden door antalgische zolen( pijnverminderende zolen): in deze zolen zijn zones aangebracht die de druk van pijnlijke plaatsen verminderen en ze verdelen over de hele voet.

Welke onderzoeken doet een podoloog?

Biomechanisch onderzoek:

Dit is het onderzoek van de houding en de beweging van de benen. De verkregen gegevens wijzen op de bewegelijkheid van de voornaamste gewrichten in de voet en het been. Ze geven ons een hoekstand ten opzichte van de ideale positie.

 

Onderzoek van de stapfunctie en van het rennen:

Dit onderzoek wordt gedaan met een hoge snelheidscamera (high speed camera). Dit stelt ons in staat om beter de problemen bij het stappen te bewijzen en zodoende te weten welke correcties moeten worden aangebracht.

 

Onderzoek van het evenwicht en van de steunzones in de voet:

Dit onderzoek wordt gedaan op een drukgevoelige plaat die verbonden is met een computer. Er ontstaat een gekleurd beeld die de verschillende drukzones aangeeft. Hiermee kunnen we de verschillende zones aanwijzen en vooral de zones met te hoge druk, die een risico vormen voor huidaandoeningen zoals eelt, eksterogen en wonden, juist plaatsen.

Podologische behandeling:

Functionele orthesen:(functionele podologische zolen)

Deze zolen verschillen wezenlijk van de traditionele statische orthopedische zolen.

Eerst wordt een voetafdruk gemaakt door de patiënt te laten staan op een laag verwarmde was die wordt aangepast aan de belaste voet. Door in deze voetafdruk gips te gieten verkrijgen we een voet, identiek aan die van de patiënt. Deze kan dan volgens de verzamelde gegevens worden aangepast.

Functionele podologische zolen worden gemaakt uit meerdere lagen. Iedere laag heeft een verschillende dichtheid en soepelheid. Deze lagen worden verwarmd en dan op de gecorrigeerde voetafdruk geperst. De zo gevormde zool wordt geschuurd en afgewerkt zodat het resultaat een dunne zool is die goed in de schoen past.

Het doel van deze functionele zolen is om de voet weer op de juiste manier te laten ontrollen tijdens de het stappen of het rennen. Hierdoor zullen ook de bewegingen van knieën, heupen, bekken en rug positief worden beïnvloed.

 

Antalgische zolen en zolen voor huidaandoeningen:

Deze zolen hebben tot doel, pijn van gevoelige delen van de voet te verlichten. Zoals reeds hoger vermeld, zullen in deze zolen zones en elementen worden gemaakt die de druk op deze gevoelige delen van de voet kunnen verminderen. Dit heeft een positieve invloed op onder andere een pijnlijke middenvoet (metatarsalgie), eelt, eksterogen, malum perforans (onderhuids afsterven van weefsel door afklemming van bloedvaten).

 

Silicone orthesen: orthoplastiën

Deze silicone aanpassingen worden op maat gemaakt door het gebruik van één of meerdere soorten silicone; door toevoeging van een uithardingscomponent zal de silicone de juiste vorm aanhouden. Ze blijven echter soepel en kunnen worden bijgewerkt worden om ze zo dun en comfortabel te maken.

 

Het doel is om onder andere teenafwijkingen (hamertenen, hallux valgus (   scheefstand van de grote teen), ...), te corrigeren of de gevolgen hiervan te verminderen. Ook huidproblemen tussen en onder tenen kunnen op deze manier worden verlicht.

 

Reviews

  Geen reviews | Schrijf review
 Bereken route